HomeCultuur7 keer zien in de regio van Kalamáta Griekenland!

7 keer zien in de regio van Kalamáta Griekenland!

door Aniek

7 keer zien in de regio van Kalamáta Griekenland!

De stad Kalamáta in Zuid-Griekenland ligt aan de Golf van Messinië. De stad zelf is een bezoek waard, maar er is meer… Dit moet je zien in de regio van Kalamáta Griekenland!

Kalamáta Griekenland

Kalamáta is de hoofdstad van Messinia en ligt op het schiereiland Peloponnesos, aan de golf van Messinië. De stad heeft een historische gedeelte, en >

De omgeving van Kalamáta staat bekend om de olijfolie en de olijven, maar ook vijgen en rozijnen van zeer goede kwaliteit. Typische producten zijn de de lokale sfela kaas, de zoete pastelli en sinaasappels. En wat je nog meer moet zien in de omgeving van Kalamáta……

1. Grotten van Diros

Ontdek de Grotten van Dirosvanuit Kalamáta, aan het turqoise water van de golf van Itilo. Het zijn er twee: Vlychada en Aleopotrypa. Deze grotten behoren tot de mooiste en grootste in heel Griekenland. Met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten die worden weerspiegeld in het water. In de druipsteengrotten volg je een rondleiding die je deels te voet en deels met een bootje aflegt.

2. Oud-Messini

Een van de be>

Lees in deze blog van Avontuur op Reis meer over Oud-Messini

Theater in Oud-Messini, Griekenland

3. Olympia

Een bekendere site is die van Olympia, wereldberoemd als de geboorteplaats van de Olympische Spelen die al sinds 776 voor Christus worden gehouden. In Olympia bezoek je de ruïnes van de oude sportfaciliteiten, de heiligdommen en openbare ruimtes. In het museum ontdek je meer over beroemde vondsten zoals de Hermes van Praxiteles en de Nike van Paionios.

4. Voidakilia en Gialova strand

Even bijkomen van alle cultuur? In de omgeving van Kalamáta vind je volop stranden. Het zandstrand van Gialova bijvoorbeeld strekt zich uit over een lengte van zo’n zes kilometer. Maar het mooiste zandstrand van dit gedeelte van de Peloponnesos is wel Voidakilia strand.

Voidakilia strand bij Kalamáta Griekenland

5. Paleis van Nestor

Het Paleis van Nestor is gebouwd op de weg van Pylos naar Pirgos. Vanaf hier kijk je uit over havenstad Pylos en de baai van Navarino. Nestors paleis werd in de 12e eeuw voor Christus door brand verwoest. Toch is deze van alle Myceense paleizen het beste bewaard gebleven. Het complex heeft in totaal maar liefst 105 kamers en is gedecoreerd met kleurrijke muurschilderingen. Het paleis werd ooit omgeven door een versterkte muur.

6. De lagune van Gialova

Het dorpje Gialova ligt op 55 kilometer rijden van de stad Kalamata en is vooral beroemd om de gelijknamige lagune. In de Gialova lagune overwinteren zo’n 20.000 vogelsoorten. Hierdoor is het een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. Meer dan de helft van de vogelsoorten die in Griekenland voorkomt is hier ooit gesignaleerd! De lagune is trouwens ook de enige plek in heel Europa waar de Afrikaanse kameleon leeft. 

Lees in deze blog van Avontuur op Reis meer over Gialova en Voidakilia strand

De lagune van Gialova

7. Tempel van Apollo Epicurius

De tempel van Apollon Epikourios of Apollo Epicurius dateert uit de 5de eeuw v.Chr. Het ligt hoog in de bergen van Arcadië, ten zuiden van de stad Andritsaina op de Peloponnesos. Er wordt gezegd dat de tempel is ontworpen door de architect Iktinos, die ook het Parthenon in Athene heeft ontworpen. Het is een van de be>

Navarino Baai

Goed om te weten

In de zomer kan je bijvoorbeeld met Transavia direct op Kalamáta vliegen. Anders vlieg je op Athene en neem je een transfer naar Kalamáta, zoals ook ik deed. Ik verbleef in het nieuwe Elysian Luxury Hotel & Spa in Kalamata.

Disclaimer

Ik maakte deze reis op uitnodiging van I love Griekenland. Ook bevat deze blog affiliate links. Als je een aankoop doet via een van de links in dit artikel, ontvangt Avontuur op Reis een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

0 comment

Meer lezen:

Laat een bericht achter!