HomeEuropaBij het Gardameer verveel je je nooit!

Bij het Gardameer verveel je je nooit!

door Aniek

Bij het Gardameer verveel je je nooit!

Wat te doen aan het Gardameer in Italië? Er is keuze genoeg! Heerlijk zwemmen in het helderblauwe meer, wandelen >

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Vanaf Utrecht ben je met de auto via München en Innsbruck in zo’n 13 uur bij het Gardameer. Hier heb je volop keuze in hotels en campings, bijvoorbeeld de bungalowtenten bij Camping Bella Italia.

Op het water

De beste manier om het Gardameer te verkennen is vanaf het water. Je kan een eigen bootje of waterfiets huren, maar je kan ook een toer boeken. Deze boot brengt je vervolgens >

Wil je het water liever van bovenaf bekijken? Vanuit Malcésine ga je met een kabelbaan naar de top van de Monte Baldo. Hoog boven het meer heb je een geweldig uitzicht op een groot deel van het Gardameer. Vanaf hier kan je ook een aantal mooie bergwandelingen maken.

Vakantie aan het Gardameer in Italië

Proeven

Rondom het Gardameer liggen heel wat wijnhuizen waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Op de oostelijke oever van het Gardameer ligt Bardolino. Hier komt de gelijknamige lichte, fruitige rode wijn vandaan. Je hebt hem vast al eens geproefd!

Het is niet het enige drankje dat hier geproduceerd wordt. Het Gardameer is het meest noordelijke punt waar citroenen groeien. In Limone sul Garda kan je een authentieke citroenkwekerij bezoeken. Hier ontdek je hoe de limoncello wordt gemaakt en kan je natuurlijk ook een glaasje limoncello proeven.

Tips voor vakantie Gardameer

Kijken

De autorit >Verona. Hier kan je een blik werpen op het balkon van Romeo en Julia of een opera bezoeken in het Amfitheater van Verona.

Maak je een autotocht, breng dan meteen een bezoek aan een van de leuke dorpjes aan het meer. Hoewel erg druk, vond ik Sirmione een fijn en fotogeniek dorpje om rond te struinen. Het oudste deel van het dorpje ligt op een klein schiereiland, en je geniet hier volop van de vele winkeltjes en restaurants. Bij je bezoek loop je sowieso >

Ben jij al eens aan het Gardameer geweest?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

2 comments

Meer lezen:

2 comments

Nellie30 maart 2020 - 11:00

Wij gaan ieder jaar naar het Gardameer!

Reply
gardameer4 augustus 2020 - 22:11

Het Gardameer is een prachtige vakantiebestemming. Zeker de fietsen meenemen, heerlijk om >

Reply

Laat een bericht achter!