HomeEuropaGenieten van natuur dichtbij huis

Genieten van natuur dichtbij huis

door Aniek

Genieten van natuur dichtbij huis

Verre reizen zijn natuurlijk prachtig, maar je kunt net zo goed genieten van de natuur dichtbij huis. Een wandeling of een fietstocht maken door het bos, bijvoorbeeld. Want ook zonder ver te reizen kom je op prachtige, unieke plekken.

Beleef de natuur in Nederland

Nederland heeft prachtige natuurgebieden die vaak nog redelijk onbekend zijn. En dat is jammer! Want overal in het land zijn mooie parken en bossen waar je kunt wandelen, fietsen, of simpelweg genieten van groene natuur. Vast ook dicht bij waar jij woont.

Zo ga ik zelf vaak naar de Utrechtse Heuvelrug. Omdat ik in Utrecht woon is dit voor mij op fietsafstand. In de bossen of bijvoorbeeld de stuifduinen bij Zeist, kom ik helemaal tot rust. Ik maak er >

Zandverstuiving op de Utrechtse Heuvelrug

Een huisje in het bos

Nog fijner is het als je een weekend of weekje ergens kan zijn. Even afschakelen van werkmails en telefoontjes. Waarom huur je niet een keer een vakantiehuisje in de natuur? Dan heb je alle tijd om de ongerepte plekjes dicht bij huis te ontdekken. Sommige mensen kopen een huisje in de natuur zodat ze het hele jaar door zich terug kunnen trekken in de natuur. Ik houd het bij een weekend en verbleef afgelopen jaar bijvoorbeeld in een duurzaam vakantiehuis en verkende de Sallandse Heuvelrug.

Herfst op de Sallandse Heuvelrug

Verken de Nationale Parken

Wist je dat Nederland maar liefst twintig nationale parken heeft? Ze zijn verspreid over het hele land dus je hoeft nooit ver te rijden om een Nationaal Park te vinden. Waarschijnlijk zijn ze dichter bij huis dan je denkt!
Bekijk hier een volledige lijst van Nationale Parken in Nederland.

Trek er dit najaar ook eens op uit en ontdek bijzondere plekken in je eigen omgeving! Waar je ook woont, in Nederland is de natuur nooit ver weg. Fiets eens door de polders, ga naar de Utrechtse Heuvelrug, bezoek de Veluwe of beleef een van de andere natuurgebieden die we in Nederland en België hebben.

0 comment

Meer lezen:

Laat een bericht achter!